Egipt

Egiptul este situat in nordul Africii si in partea vestica a Asiei mici, tarmurile sale fiind spalate de cele doua mari: Mediterana la nord si Marea Rosie la est. Cu o istorie atestata de peste 5000 ani vechine, Egiptul este considerat unul din leaganele civilizatiei umane, ce fascineaza si astazi prin concentratia de monumente ale lumii antice si faimoase obiective turistice

 

 

MUNTELE SINAI, numit intre localnici si cu numirea de "Jebel Musa", adica "Muntele lui Moise", este unul dintre cei mai insemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt. Acesta este locul in care Dumnezeu a dat omului poruncile Sale, acesta este locul in care Moise s-a ostenit spre primirea Tablelor Legii. Cele 10 Porunci ale Vechiului Testament au pus un nou inceput lumii iudaice.

 

 

 

 

La baza muntelui se afla MANASTIREA SFANTA ECATERINA, locul in care Moastele Sfintei se odihnesc asteptand venirea din nou a Mantuitorului. Aici pelerinii vin cu inimile cuprinse de emotie si de bucurie. Aici, Creatorul a facut totul maret. Muntii parca nu se mai termina, piatra parca este plina de viata, ocupand tot locul. Manastirea pare singura urma de viata din acest loc pietros.

 

 

 

 

Strabatut de la nord la sud, pe o distanta de 40 de kilometri, de fluviul Nil, CAIRO este una dintre principalele destinatii pe care turistii aleg sa le viziteze cand ajung in Egipt. Locuitorii din Cairo isi numesc cu mandrie orasul „Mama tuturor oraselor”. Cairo sau Al Qahirah nu este doar capitala Egiptului, ci si cel mai mare oras din Orientul Mijlociu si din Africa. Situat pe rutele strategice care duc pe cele trei continente, Asia, Africa si Europa, Cairo este impartit de fluviul Nil in doua zone: Rosetta si Damietta, adapostind o sumedenie de locuri turistice uimitoare ce i-au fascinat dintotdeauna pe istorici si arheologi. 

 

 

 

PIRAMIDELE DIN GIZA. La 18 kilometri de Cairo, in partea de sud-vest, vei gasi cea mai fascinanta atractie a Egiptului, Piramidele din Giza. Mii de vizitatori vin anual aici pentru a vedea cele trei piramide maiestuoase, vechi de 4500 de ani, care sunt considerate una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Piramidele marcheaza mormintele a trei faraoni: Cheops (Khufu), Khafra (Chephren) si Menkaura (Mykerinos). 

Acestea sunt doar cateva dintre locurile de vizitat in Cairo pe care trebuie sa le incluzi in itinerariu. Iti recomandam, de asemenea, sa experimentezi bucataria locala, sa mergi in desert si sa te bucuri per ansamblu de toate locurile frumoase pe care le adaposteste acest loc atat de incarcat de istorie. 

Cele trei mari piramide de la Giza sunt pazite de Sfinx, reprezentand un leu asezat, capul reprezentand un faraon cu privire enigmatica. Cu mai mult de 4000 de ani în urma, trupurile mumificate ale lui Cheops (sau Khufu, in limba egiptenilor), Kefren si Mykerinos au fost transportati pe Nil pentru a fi ingropate si pregatite pentru calatoria în viata de apoi, în cadrul acestor monumente masive.

Cea mai mare si cea mai veche din cele trei piramide este Piramida lui Kheops, cunoscuta ca „Marea Piramida„. A fost cea mai înalta structura din lume pana la sfarsitul secolului XIX (145 metri). Cu toate acestea, Piramida lui Kefren, fiul si succesorul lui Cheops, face o prima impresie mai buna. Fiind situata pe un teren mai înalt si avand capacul de calcar inca intact, ea pare mai semeata, chiar daca este cu 4 metri mai mica.

Cea mai mica dintre cele trei, Piramida lui Mykerinos, recupereaza din dimensiunea sa prin templele funerare deosebite.
De vazut in Giza: Una din cele trei piramide, Muzeul Solar Barque, Sfinxul si Spectacolul de sunet si lumina de la Sfinx.
Necropola Giza reprezinta, de asemenea, locul de veci al familiilor faraonilor si egiptenilor de rang inalt. Acestia din urma au fost ingropati în interiorul unor constructii numite „mastaba” – cladiri rectangulare, cu acoperisul plat si cu peretii înclinati, de obicei construite din piatra sau caramizi uscate la soare – si unor piramide mai mici situate pe acelasi platou. Exista, de asemenea, morminte ale mestesugarilor si inginerilor care au inaltat aceste edificii epice.

 

SHARM EL SHEIKH este un oras situat in partea de sud a peninsulei Sinai, in regiunea Janub Sina’ – Egipt, pe fasia de coasta intre Marea Rosie si muntele Sinai .
Sharm el Sheikh este centrul administrativ al regiunii Janub Sina’ ce include si orase mai mici ca Dahab si Nuweiba, precum si zona interioară montana, manastirea Sfantei Ecaterina si muntele Sinai. Sharm el Sheikh este cunoscut ca Orasul Pacii cu referire la multiplele conferinte internationale de pace ce au loc in acest oras.

 

 

 

Mai jos va prezentam Circuitul Israel - Egipt, unde veti vizita obiectivele turistice prezentate.

ZIUA I: Bucuresti - Tel Aviv - Biserica Sf. Gheorghe - Bethlehem

Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenţiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  10.50 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13.25. Vizita la Biserica Sf. Gheorghe -  Lod, care adaposteste mormantul Sfantului. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA II:  Ierusalim -  Drumul Crucii - Mormantul Sfant - Biserica Nasterii

Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim, vizita la Grădina Gheţimani - locul mult iubit de Mantuitor, acolo unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului. Intrand pe poarta Sf. Stefan se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri, Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant şi locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Oprire la Zidul Plangerii. Se pleaca spre Bethlehem, unde se viziteaza  Biserica Nasterii Mantuitorului, Biserica Sf. Ecaterina si Grota Pruncilor ucisi in perioada regelui Irod cel Mare. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III:  Raul Iordan -  Marea Moarta - Eilat -  Egipt -  Marea Rosie

Mic dejun. Plecare spre Egipt cu oprire la Raul Iordan -  în care a fost botezat Domnul Iisus Hristos si la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran - vedere generala. Se continua drumul spre Egipt  de-a lungul Marii Moarte, Marii Rosii si Golfului Aqaba, care este punctul de legatura intre cele patru tari: Israel, Egipt, Iordania si Arabia Saudita. Se va trece prin punctul de frontiera Taba in Egipt.  Cina si cazare in Dahab - numit Orasul de Aur.

Optional: In cursul serii ascensiune pe muntele Sinai - acesta fiind numit si muntele Horeb sau muntele lui Moise. Pe acest munte la o altitudine de 2230 m, Moise a primit  Tablele Legii cu cele 10 porunci de la Dumnezeu. Pelerinii care urca pe acest munte, considera asta ca pe o binecuvantare. Se continua cu vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina.

ZIUA IV: Egipt - Marea Rosie  - Peninsula  Sinai - Sf. Ecaterina - Sharm El Sheikh

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Optional: Participare la Sf. Liturghie si vizitarea  Manastirii Sf. Ecaterina, care este considerata cea mai veche manastire din lume, situata de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina - se viziteaza Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Vizita la muzeu si se asteapta Binecuvantarea din partea preotului, primind Inelul de ‘’argint’’ al  Sf. Ecaterina. Cina si cazare  in Sharm El Sheikh.

ZIUA V: Egipt - Sharm El Sheikh - Marea Rosie

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Puteti participa la excursiile optionale organizate de agentia partenera din Egipt:

      • Cairo - tur de oras. Oprire pe platoul Giza pentru admirarea piramidelor - Sfinx, Kefren, Mikerinos, cu timp liber pentru poze sau eventualele cumparaturi.  Muzeul de Egiptologie care contine cea mai mare colectie de antichitati ale faraonilor. Sunt expuse comori, mumii si masca de aur a lui Tutankhamon. Se viziteaza Biserica Sf. Gheorghe, in care sunt expuse obiectele cu care a fost torturat sfantul. Inclusa masa de pranz. Ghid vorbitor de lb. romana. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

  ZIUA VI: Egipt - Sharm El Sheikh - Marea Rosie           

  Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie.

       • Sharm El Sheikh - tur de oras,  plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, plimbare cu atv-urile si seara beduina. Inclusa masa de pranz la restaurant din centrul orasului , iar masa de seara va fi servita la seara beduina. Deplasare spre Naama Bay, una dintre cele mai fascinante artere cu terase, cluburi, restaurante si magazine deschise toata noaptea. Timp liber la dispozitia turistilor. Ghid vorbitor de lb. romana. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

ZIUA VII: Egipt - Sharm El Sheikh - Israel -  Eilat - Marea Moarta -  Bethlehem

Mic dejun. Plecare spre orasul Taba si se trece punctul de frontiera in Israel - Eilat. Tur panoramic al orasului si deplasare de-a lungul  Marii Rosii,  Marii Moarte, cu oprire la Manastirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VIII: Bethlehem - Ierusalim - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Tel Aviv-Jaffa cu timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane, unde se pot vizita Biserica Sf. Petru si ‘’Podul Dorintelor’’. Deplasare spre aeroport si decolare la 18:30 cu sosire in Bucuresti - Henri Coanda la ora 21:15.

 

Vezi oferta Alida Holiday: /vacante/egipt-israel-toate-locatiile-israel/din-bucuresti/circuite/cu-avion/

Lasa un comentariu