Cauta Vacanta

Destinatii

Programe

CIRCUIT SECRETELE SENEGALULUI

HOTELURI 3 SI 4

Locatie: Dakar din Senegal
de la PENSIUNE COMPLETA /persoana 7 zile | 8 nopti Transport Avion Rezerva acum online
» CONTACT «
SENEGAL este punctul cel mai occidental al continentului african in vecinatatea Oceanului Atlantic, locul in care se intalnesc rutele maritime si aeriene ale Europei, Africii si Americii. Senegalul se invecineaza la nord cu Mauritania, la est cu Mali, la sud cu Guineea Bissau si Gambia, iar la vest cu Oceanul Atlantic.
Are o suprafata de 196.772 kmp, cu o plaja de 700 km lungime, cu nisip fin unde odihna, mersul pe plaja, practicarea activitatilor sportive nautice, scufundarile, surful si inotul in ocean, se practica in orice sezon al anului. Temperatura in cursul anului variaza intre 17-30º C grade in lunile noiembrie- iunie si 30-40 º C in lunile iulie-octombrie.
Capitala Senegalului este orasul Dakar, care are la nord intre Lac Rose si Saint Louis o plaja de 200 Km, bine cunoscuta de concurentii participanti la raliul ,,Dakar``.
O atractie deosebita o constituie insulele Saloum, cu structuri de cazare specifice modeste sau luxoase care ofera o liniste atractiva, foarte putin stanjenita de tipetele pasarilor.
Limba oficiala este franceza, alaturi de dialectele locale (Wolof, Peul, Serere), datorita unei mari diversitati etnice.

Ziua 1 : Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei. Decolare la ora 05:35 si aterizare in Dakar la ora 23:55 ( zbor cu escala). Transfer la hotel . Cina si cazare hotel 4.

Ziua a 2-a : Mic dejun. Plecare spre Dakar - Ile de Goree - Lac Rose (45km). Tur panoramic al orasului Dakar, unde se viziteaza Piata Indepedentei cu cladiri in stil colonial, Gara feroviara cu Piata traditionala si impunatoarea Catedrala de origine africana, construita in 1929 (cea mai mare Moschee din Dakar). Plecare spre Insula Ile de Goree Insula sclavilor) - traversare cu vaporul (20 min). Este clasificata de UNESCO ca Patrimoniul Mondial al Umanitatii. Aceasta insula, fosta colonie portugheza, olandeza si franceza, devine in secolul XVII principalul bastion al sclavajului. Vizita la Casa sclavilor, unde sclavii erau adunati, inchisi si sortati, asteptand vapoarele sa-i duca pe un drum fara intoarcere. Pranzul se serveste la restaurant specific pe Insula Il de Goree.
Intoarcere la Dakar si vizitarea Pietei cu flori si a Satului artizanal De Soumbedioune - cu sculpturi, tesaturi, bijuterii, marochinarii etc. In continuare se viziteaza Lac Rose care s-a
format dintr-o laguna in secolul XV la cateva sute de metri de Ocean, ceea ce ofera un peisaj impresionant. Una dintre particularitatile lui este coloristica. Este roz dupa-amiaza si seara devine mov sau violet. Datorita cantitatii de sare este situat pe al doilea loc dupa Marea Moarta. Totul pluteste datorita concentratiei de 380 gr.de sare / litru de apa, ceea ce permite locuitorilor sa extraga sarea din lac, constituind o sursa de venit. In aceasta zona se afla punctul de sosire a faimosului raliu Paris - Dakar. Timp liber in zona Lac Rose pentru cumparaturi sau plaja. Cina si cazare in satul de vacanta Salim in bungalouri de 3 stele.

Ziua a 3-a : Mic dejun. Plecare spre Loumpoul (120 km)- localitate cu specific senegalez. Participarea la diferite activitati special organizate: pregatirea mancarurilor africane, confectionarea tablourilor din nisip natural senegalez (roz, mov, rosu, negru, galben).
Pranzul se serveste in desert la restaurant cu terasa. Plimbare cu camila, iar seara se urmareste apusul soarelui. Cina la Lac Rose, dupa care se ofera ceai ` a la Senegal ` in aer liber, in jurul focului de tabara alaturi de bastinasi care ne impartasesc din obiceiurile si cultura din zona. Cina si cazare hotel 3 stele.

Ziua 4-a : Mic dejun. Plecare spre orasul Saint Louis (110 km).Se serveste pranzul, apoi se viziteaza orasul cu caleasca si impresionantul Pod Faidherbe(500 m lungime, expediat in Saint Louis dupa o mare eroare administrativa). Trecere prin Satul pescarilor cu stationare in piata Sour, unde se vand coji de copaci pentru a fi folosite ca tratament impotriva bolilor si superba gara cu o arhitectura deosebita (New- Orleons). Intoarcere la hotel. Timp liber . Cina si cazare hotel 4 stele.

Ziua 5-a : Mic dejun. Plecare cu jeep-urile spre parcul de pasari Djoudj (60 km), creat in 1971 fiind al treilea parc ornitologic din lume. Suprafata de 12000 de hectare in Delta din Fluviul Senegal. Fiind situat in regiune de desert, zona Djoudj este singura zona verde din Sahel (desert). Din noiembrie pana in martie, 30.000.000 de pasari si zeci de specii de mamifere isi dau intalnire pentru hibernare.
Plimbare cu barca cu motor in superba Delta din Fluviul Senegal, unde se pot observa pelicani flamanzi care zboara grupati, cormorami inotand ce formeaza un spectacol inedit. Servirea pranzului si intoarcere la hotel. Cina se serveste la Ranch de Bango Aoress, in jurul piscinei (se poate face baie). Cazare hotel 3 stele.

Ziua 6-a : Mic dejun. Se viziteaza orasul Touba, considerat in Senegal orasul sfant al islamului,cu un turn de 86 m cel mai inalt din Africa de vest. Apoi se viziteaza orasul Kaolack - capitala arahidelor, cu cea mai mare piata din tara cu o arhitectura combinata, araba si occidentala. Pranzul se serveste la restaurantul hotelului Paris. Pleacare spre regiunea Saloum. Sosire in localitatea Simal in cursul serii.Cina si cazare hotel 3 stele.

Ziua 7-a : Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Delta si vizitarea acesteia cu salupa. Pranzul se serveste la un restaurant din Delta.Timp liber pentru plaja. Plecare spre statiunea Saly cu o scurta vizita a insulei Fadiouth (aceasta insula este conectata prin două poduri din lemn de 800 metri lungime). Cina si cazare in statiunea Saly hotel 3.

Ziua 8-a : Mic dejun. Timp liber pentru baie si plaja.

Ziua 9-a : Transfer la aeroport si decolare la ora 00:55 ( zbor cu escala) din Dakar cu aterizare in Bucuresti la ora 18:35.

CIRCUIT SECRETELE SENEGALULUI

Durata: 7 zile | 8 nopti   |   Transport: Avion  |   Masa: PENSIUNE COMPLETA   |   Exprimare pret: /persoana
 
Servicii incluse: Servicii neincluse:
- bilet de avion: Bucuresti - Dakar si retur (zbor cu escala)
- transfer: aeroport-hotel-aeroport
- transport autocar modern cu aer conditionat
- 7 cazari la hoteluri 3- 4 stele cu pensiune completa
- ghid roman si ghid local
-taxele de aeroport in valoare de 210 euro
-taxa de viza - 50 euro/pers.
-asigurarea storno - optional
-asigurarea medicala - obligatorie
-bauturile alcoolice si non alcoolice
-vaccin - optional, dar recomandat

Alte servicii suplimentare:

SUPLIMENT SINGLE : 350 EURO

Nota:

-Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
-Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
-Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 50% din valoarea totala a pachetului de servicii.
-Tariful este stabilit pentru un numar minim de 10 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .

De retinut:
-Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
-Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
-Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
-In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
-Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
-Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
-Contravaloarea taxelor de aeroport poate suferi modificari pana la data plecarii.

Orase plecare:

Bucuresti /

Rezerva acum online